Följ Huddinge kommun

Huddinge kommun lanserar ny app för felanmälningar

Pressmeddelande   •   Maj 09, 2017 08:43 CEST

​Trasig gatubelysning, felparkerad bil eller klotter? Nu kan Huddinges invånare använda en app för att rapportera in fel och brister som de upptäcker på Huddinges gator och i parker. Foto: Huddinge kommun

Trasig gatubelysning, felparkerad bil eller klotter? Nu kan Huddinges invånare använda en app för att rapportera in fel och brister som de upptäcker på Huddinges gator och i parker.

Med appen blir det lättare för såväl kommuninvånare att rapportera in fel till kommunen, som för kommunen att få överblick över var felen finns.

– Appen ger oss en mer korrekt positionering av var felet finns och vi kan snabbare åtgärda det. Man kan anmäla felet direkt och slipper ringa eller mejla. Det är också ett sätt för oss att bättre kanalisera våra inkommande ärenden till rätt person, säger Erik Ferenius, chef på Servicecenter, Huddinge kommun.

Appen finns för Iphone och Android. I appen beskrivs felet, den exakta platsen markeras på kartan och det går, om man vill, att lägga till en bild

– Det är ytterligare ett steg i rätt riktning för Huddinge kommun att förenkla för våra invånare att anmäla fel och för kommunen att enklare hantera ärenden. Helt enkelt ett sätt att förbättra vår service, säger Christian Ottosson (C), ordförande för Natur- och byggnadsnämnden.

För de som inte har möjlighet att använda en app går det även att felanmäla på huddinge.se/felanmalan, eller ringa till kommunens servicecenter.

För mer information kontakta:

Christian Ottosson, ordförande för Natur- och byggnadsnämnden, 08-535 313 54,
christian.ottoson@huddinge.se
Erik Ferenius, chef Servicecenter Huddinge kommun 08-535 301 94, erik.ferenius@huddinge.se
Ulrika Lamberth, PR-ansvarig Huddinge kommun, 08-535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med mer än 100 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Bifogade filer

PDF-dokument