Följ Huddinge kommun

Ann-Louise Bergquist vinnare av äldreomsorgens kvalitetspris i Huddinge

Pressmeddelande   •   Sep 08, 2017 14:45 CEST

Ann-Louise Bergquist är vinnare av äldreomsorgens kvalitetspris i Huddinge. Foto: Jin Lavesson, Huddinge kommun

Frivilligsamordnaren Ann-Louise Bergquist är på något sätt överallt i Huddinge, startar nya grupper, skapar dialoger, utmanar sig själv och aktiverar de äldre. Därför får hon äldreomsorgens kvalitetspris på 10 000 kronor.

Syftet med priset är att lyfta fram och uppmärksamma goda exempel inom äldreomsorgen. Årets vinnare, Ann-Louise Bergquist, är frivilligsamordnare på social- och äldreomsorgsförvaltningen i Huddinge kommun.

– I Ann-Louises värld är ingenting omöjligt, hon ser bara möjligheter för att genomföra nya idéer. Hon har så mycket energi och glädje som smittar av sig till alla omkring henne, säger Eva Carlsson-Paulsén (M), ordförande i äldreomsorgsnämnden.

I juryns motivering står bland annat att; ”Ann-Louise är på något sätt överallt i Huddinge. Hon startar nya grupper och skapar nya kontakter och dialoger, utmanar sig själv och aktiverar de äldre. Ett härligt avbräck i vardagen är Ann-Louise när hon kommer in som en virvelvind med glitter i håret. Hon förbättrar livskvaliteten för alla hon möter”.

Nomineringarna har lämnats av kunder, anhöriga och medarbetare inom äldreomsorgen. För att bli nominerad ska personen, enheten eller verksamheten ha åstadkommit en förbättring inom äldreomsorgen som bidragit till ökad kvalitet, ökad effektivitet, hållbar samhällsutveckling eller ha gjort arbetet enklare.

Priset på 10 000 kronor ska användas på ett sätt som kommer pristagarens medarbetare till godo, till exempel genom en gemensam aktivitet för personalen.

Vinnaren har utsetts av en jury bestående av en representant för den politiska majoriteten, en representant från oppositionen samt två representanter från kvalitetsenheten på social- och äldreomsorgsförvaltningen.

För mer information och bilder kontakta:

Erika Svärdh, kommunikationschef social- och äldreomsorgsförvaltningen, 08-535 312 05,
erika.svardh@huddinge.se

Ann-Louise Bergquist, frivilligsamordnare Huddinge kommun, 08-535 312 06,
ann-louise.bergquist@huddinge.se

Ulrika Lamberth, PR-ansvarig Huddinge kommun, 08-535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med mer än 100 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Bifogade filer

PDF-dokument