Följ Huddinge kommun

Årets fritidspedagog arbetar på Glömstaskolan i Huddinge

Pressmeddelande   •   Okt 31, 2017 14:54 CET

Gustav Sundh, fritidspedagog på Glömstaskolan i Huddinge, är årets lärare i fritidshem. Foto: Huddinge kommun

Gustav Sundh, fritidspedagog på Glömstaskolan i Huddinge, är årets lärare i fritidshem. Han får priset för sitt engagemang för det fritidspedagogiska lärandet och det utvecklingsarbete som han driver både lokalt och nationellt via sociala medier.

– Priset är ett erkännande både för mitt arbete och för alla andra fritidspedagoger i Sverige som arbetar med utomhuspedagogik. Att skapa trygghet för 460 barn som möts på Glömstaskolans skolgård på rasten är en komplex uppgift. Då gäller det att ha medvetna tankar bakom varje rastaktivitet och ha fokus på att alla barn ska kunna delta. Det har vi på Glömstaskolan, säger Gustav Sundh, fritidspedagog.

Gustav får priset bland annat för sin förmåga att se eleverna, att testa olika material, redskap och att ständigt förändra lärmiljöer. Hans arbete med blandade årskurser skapar tillit och samarbete. Likaså strävar han efter att alla i arbetslaget ska känna sig delaktiga. Han driver på för att utveckla det fritidspedagogiska lärandet både lokalt på skolan och nationellt via sociala medier.

– Jag är oerhört stolt och glad över att Gustav har utsetts till Årets lärare i fritidshem. Fritidshemsverksamhetens uppdrag har tydliggjorts genom nya avsnitt i läroplanen, något jag är mycket glad över. Fritidspedagogens yrkesroll är viktig för barns lärande, de bidrar till att skapa en större helhet och kontinuitet för eleverna under hela dagen, säger Kerstin Andersson, utbildningsdirektör i Huddinge.

Årets lärare i fritidshem utses av Lärarförbundet för att lyfta fram fritidshemsverksamhet med hög kvalitet. Kriterierna utgår från engagemang, samarbete och utveckling.

Läs juryns motivering i artikeln ”Hallå där” med Gustav Sundh, på pedagoghuddinge.se.

För mer information kontakta

Gustav Sundh, fritidspedagog och förstelärare, Glömstaskolan, 073–623 04 20, gustav.sundh@huddinge.se
Kerstin Andersson, utbildningsdirektör, Huddinge kommun, 08–535 360 04, kerstin.andersson@huddinge.se
Ulrika Lamberth. PR-ansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71 ulrika.lamberth@huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med mer än 100 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Bifogade filer

PDF-dokument