Följ Huddinge kommun

Taggar

Huddinge

utveckling

Studenter flyttar in i 433 nya bostäder i Flemingsberg

Studenter flyttar in i 433 nya bostäder i Flemingsberg

Nyheter   •   Jun 01, 2017 09:13 CEST

I dag påbörjas inflyttningen av 433 nya studentbostäder på Campus Flemingsberg. Studentbostäderna är ett välkommet tillskott för länets nuvarande och kommande studenter, framför allt de som studerar vid någon av de fyra högskolorna i anslutning till campuset.

Media no image

Så kan bostadsbristen minskas

Nyheter   •   Jun 28, 2015 12:11 CEST

​Idag saknas det 10 000-tals bostäder i Sverige, bostadsbristen är både omdebatterad och komplex och många har en åsikt om hur bostadsbristen kan lösas. En sak är dock de flesta överens om – för ett ökat bostadsbyggande krävs samordnade insatser från kommuner, entreprenörer och politiker.

Media no image

Nytt Ikea-varuhus i Kungens kurva

Nyheter   •   Nov 19, 2014 12:41 CET

– Inga politiska beslut är fattade ännu, men det är en fantastisk satsning som, om den blir verklighet, stärker Kungens kurvas position som Sveriges största handelsplats och skapar många nya jobb, inte minst för ungdomar, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M) ordförande i kommunstyrelsen .

Media no image

Huddinge kommun behåller sitt höga kreditbetyg

Nyheter   •   Maj 28, 2014 12:44 CEST

Huddinge kommun får det näst högsta kreditbetyget, AA+ i Standard & Poor’s årliga rating och behåller därmed sitt sedan flera år höga kreditbetyg. Kreditbetyget, som är en bedömning av kommunens betalningsförmåga och finansiella risk, visar att kommunen har hög kreditvärdighet.

Vernissage och invigning på Fullersta Gård 31 augusti

Vernissage och invigning på Fullersta Gård 31 augusti

Nyheter   •   Aug 29, 2013 14:10 CEST

Lördag den 31 augusti är det vernissage och invigning av två olika utställningar på Fullersta Gård. "Fullersta vem där?" en fotoutställning av konstnären Helena Byström och "Fullerstagruppen" en utställning som visar den populära gruppen med inslag av punk och stark förankring i 70-talets proggkultur.

Social samvaro och fysiska aktiviteter bidrar till ökad livsglädje

Social samvaro och fysiska aktiviteter bidrar till ökad livsglädje

Nyheter   •   Aug 28, 2013 10:58 CEST

Seniorveckan, som pågår 2-6 september, vill väcka lusten att aktivera sig och är till för alla seniorer över 65 år som bor i Huddinge kommun. Under den perioden kan du till exempel prova på bokbinderi, släktforskning och boxning. Invigningen av Seniorveckan sker i Skogås centrum och avslutningsfesten hålls i Sjödalsparken i Huddinge centrum.

Media no image

Välkomna till idéloft med Innovativ Kultur

Nyheter   •   Maj 30, 2012 15:54 CEST

För första gången har nu Innovativ Kultur ett Idéloft i Huddinge. Kom och möt oss. Ställ dina frågor om hur vi kan stödja dig och ditt konst- och kulturprojekt. Till hösten är det dags för årets andra ansökningsomgång, och det kan vara bra att ha ansökan klar i god tid. Passa därför på att träffa oss nu och diskutera dina idéer på det sista Idéloftet innan sommaren.

Huddingebibliotekarie får Svenska Akademiens bibliotekariepris

Huddingebibliotekarie får Svenska Akademiens bibliotekariepris

Nyheter   •   Maj 11, 2012 15:08 CEST

Nina Frid som arbetar på Bibliotek Huddinge som utvecklingsledare har tilldelats Svenska Akademiens bibliotekariepris för sina "värdefulla insatser för att främja intresset för klassisk och samtida skönlitteratur".

Media no image

Tyck vad du vill om Huddinge

Nyheter   •   Maj 08, 2012 09:47 CEST

Under april och maj skickas enkät ut till 4 300 invånare i åldern 18 till 84 år för att få svar på vad Huddingeborna tycker om sin kommun.

Öppet möte om den nya influensan

Öppet möte om den nya influensan

Nyheter   •   Sep 23, 2009 16:12 CEST

Birgitta Rydberg, sjukvårdslandstingsråd (FP) berättar om den nya influensan och svarar på frågor.